Advertisement

Leyla Ile Mecnun Hikayesi - Leyla İle Mecnun'un Hikayesi - YouTube : Leyla ve kays (mecnun'un asıl adı) ilkokul yıllarında birbirlerine âşık olmuşlardır.

Leyla Ile Mecnun Hikayesi - Leyla İle Mecnun'un Hikayesi - YouTube : Leyla ve kays (mecnun'un asıl adı) ilkokul yıllarında birbirlerine âşık olmuşlardır.. Rivayetlere göre büyük bir aşk yaşayan ama ne yazık ki kavuşamayan leyla ile mecnun hikayesi unutulmayan ve birçok kitle tarafından bilinen, bıkmadan okunan bir hikaye olmaktadır. Okulda bir başka kabile reisinin kızı olan leyla ile tanışır. Mecnun bir fırsatını buldu, leyla ile baş başa kaldı. Fakat fuzulî, o kadar güzel işlemiştir ki leyla ile mecnun denildiğinde ilk akla gelen odur. Necid çöllerinde yaşayan amir oğullarından kays ile leyla adında bir kız çocukluk yaşlardan itibaren birbirlerine sevdalıdırlar.

Bizim leyla ve mecnunumuz değildir. Efsaneye de leyla ile mecnun adı verilmiş. Rivayetlere göre büyük bir aşk yaşayan ama ne yazık ki kavuşamayan leyla ile mecnun hikayesi unutulmayan ve birçok kitle tarafından bilinen, bıkmadan okunan bir hikaye olmaktadır. Okulda bir başka kabile reisinin kızı olan leyla ile tanışır. 'sakın, diye atıldı, benim adımı sevgilimin yanına götürme.

Leyla İle Mecnun Hikayesi Mesnevileri Varyantları ...
Leyla İle Mecnun Hikayesi Mesnevileri Varyantları ... from www.sihirlilamba.com
Leyla ile mecnun hikâyesi arap kaynaklı bir halk hikâyesidir. Bizim leyla ve mecnunumuz değildir. Bu sebeple leyla' yı tanımaz. Mecnun bir fırsatını buldu, leyla ile baş başa kaldı. Leyla ile mecnun'un hikayesi kısaca şöyledir: Mecnun, bir kabile reisinin dualar ve adaklarla dünyaya gelmiş olan kays adlı oğludur. Bu hikâyenin konusu kısaca şöyledir: Efsaneleşmiş aşklardan bizlere iç geçirten leyla ile mecnun hikayesinin anlatımıdır.

Leyla ile mecnun hikayesini eminim duymdyan kalmamıştır.

Leyla ile mecnun, ferhat ile şirin'in aşkı gibi der hatta. Okulda bir başka kabile reisinin kızı olan leyla ile tanışır. Bunun üzerine mecnun leyla'ya haber gönderir ve gelen davet neticesinde leyla'nın evine gider. İbni kesir anlatıyor leyla ve mecnun hikâyesi bir anlamda bu üç mecnun'un hikâyelerinin bileşkesidir. Mecnûn şiir okuyarak hikâyesini anlatınca, leyla onu tanır; Hele bir de dışarıda kar yağıyorsa. Efsaneleşmiş aşklardan bizlere iç geçirten leyla ile mecnun hikayesinin anlatımıdır. Meşhur leyla ve mecnun'un aşkını anlatan hikaye. Saf ve temiz bir aşk ve i̇bret alınacak bir yaşam. Leyla ile mecnun burada karşılaşınca düşüp bayılırlar. Leyla ile mecnun, kavusamiyan asiklar, hikaye, efsane, fars ve türk edebiyati, ile leyla ile mecnun hikayesi. Bu iki genç aşık olurlar. Leyla ve mecnun'un hikayesi türk halk edebiyatının da etkilemiş ve leyla ile mecnun adıyla bir karagöz oyunu haline getirilmiştir.

Necid çöllerinde yaşayan amir oğullarından kays ile leyla adında bir kız çocukluk yaşlardan itibaren birbirlerine sevdalıdırlar. Leylâ ile mecnun ya da leylâ ve mecnun, bir arap efsanesine dayanan klasik bir aşk hikâyesidir. Hikaye, arap yarımadasında doğup bu coğrafyada dilden dile çeşitli rivayetlerle anlatılmasına rağmen fars ve türk edebiyatlarında daha geniş bir yer. Bizim leyla ve mecnunumuz değildir. Leyla ile mecnun burada karşılaşınca düşüp bayılırlar.

Leyla İle Mecnun - Mikro Kitap
Leyla İle Mecnun - Mikro Kitap from www.mikrokitap.com.tr
Bu efsanede mecnun mahlasıyla şiirler söyleyen kays ibni mülevvah adlı bir arap şairiyle leyli. Leylâ ile mecnun ya da leylâ ve mecnun, bir arap efsanesine dayanan klasik bir aşk hikâyesidir. Peki bu hikayeleri ayrıntılarıyla ne kadar biliyoruz? Mecnun, bir kabile reisinin dualar ve adaklarla dünyaya gelmiş olan kays adlı oğludur. Necid çöllerinde yaşayan amir oğullarından kays ile leyla adında bir kız çocukluk yaşlardan itibaren birbirlerine sevdalıdırlar. Leyla ile mecnun hikâyesi ise, en çok işlenen mesnevi konulan arasında yer almıştır. Leyla ile mecnun hikayesini eminim duymdyan kalmamıştır. Bunun üzerine mecnun leyla'ya haber gönderir ve gelen davet neticesinde leyla'nın evine gider.

Okulda bir başka kabile reisinin kızı olan leyla ile tanışır.

Okulda bir başka kabile reisinin kızı olan leyla ile tanışır. Mecnun, bir kabile reisinin dualar ve adaklarla dünyaya gelmiş olan kays adlı oğludur. Leylâ ile mecnun ya da leylâ ve mecnun, bir arap efsanesine dayanan klasik bir aşk hikâyesidir. Asil, faziletli ve zengin bir arap emiri, itibarını ve mirasını bıracak bir erkek evlat sahibi olmak için türbelere adaklar adar, sürekli allah'a yalvarır. Dan itibaren n halk hikayelerimiz pek çok yönden leyla ile mecnun, ferhat i̇le şirin , yusuf ve züleyha hikayelerinin tesirleri altına girmiştir. Rivayetlere göre büyük bir aşk yaşayan ama ne yazık ki kavuşamayan leyla ile mecnun hikayesi unutulmayan ve birçok kitle tarafından bilinen, bıkmadan okunan bir hikaye olmaktadır. Efsaneye de leyla ile mecnun adı verilmiş. Peki bu hikayeleri ayrıntılarıyla ne kadar biliyoruz? Mecnûn şiir okuyarak hikâyesini anlatınca, leyla onu tanır; Zamanla kays unutulmuş, leylanın mecnunu kalmış. Leyla ve kays (mecnun'un asıl adı) ilkokul yıllarında birbirlerine âşık olmuşlardır. Bu sebeple leyla' yı tanımaz. Leyla ile mecnun hikayesini eminim duymdyan kalmamıştır.

Bakın, bu yıldızlardan, birinin adı leyla, diğerinin adı mecnun. ben ilk leyla ile mecnun hikayesini böyle duymuştum… kimdi bunlar, nasıl bu kadar büyük dua etmişlerdi. Leyla ile mecnun hikâyesi arap kaynaklı bir halk hikâyesidir. Babası mecnun' u iyileşmesi için kabe'ye götürür. Leyla ve kays (mecnun'un asıl adı) ilkokul yıllarında birbirlerine âşık olmuşlardır. Bu sebeple leyla' yı tanımaz.

Leyla ile Mecnun 1. Sezon 3. Bölüm HD - YouTube
Leyla ile Mecnun 1. Sezon 3. Bölüm HD - YouTube from i.ytimg.com
Rivayetlere göre büyük bir aşk yaşayan ama ne yazık ki kavuşamayan leyla ile mecnun hikayesi unutulmayan ve birçok kitle tarafından bilinen, bıkmadan okunan bir hikaye olmaktadır. Okulda bir başka kabile reisinin kızı olan leyla ile tanışır. Leyla ile mecnun hikayesini eminim duymdyan kalmamıştır. Efsaneleşmiş aşklardan bizlere iç geçirten leyla ile mecnun hikayesinin anlatımıdır. Bu iki genç birbirlerine aşık olurlar. Bu iki genç aşık olurlar. Bunun üzerine mecnun leyla'ya haber gönderir ve gelen davet neticesinde leyla'nın evine gider. Leylâ, kocasından kendisini uzak tutmak için bir hikâye uydurur ve bir süre sonra adam ölür.

Leyla ile mecnun'un hikayesi kısaca şöyledir:

Leyla ve mecnun gerçekte kimdir? Leyla ile taşınan mecnun, leyla'yı da kendisine aşık eder. Leyla ile mecnun'un hikayesi kısaca şöyledir: Asil, faziletli ve zengin bir arap emiri, itibarını ve mirasını bıracak bir erkek evlat sahibi olmak için türbelere adaklar adar, sürekli allah'a yalvarır. Leyla ile mecnun hikâyesi arap kaynaklı bir halk hikâyesidir. Leylâ, kocasından kendisini uzak tutmak için bir hikâye uydurur ve bir süre sonra adam ölür. Peki bu hikayeleri ayrıntılarıyla ne kadar biliyoruz? Leyla ile mecnun, bugün hepimizin dilimize pelesenk olmuş bir sözcük haline gelmiştir ve yaşanan aşkın ne. Mecnun, bir kabile reisinin dualar ve adaklarla dünyaya gelmiş olan kays adlı oğludur. Bakın, bu yıldızlardan, birinin adı leyla, diğerinin adı mecnun. ben ilk leyla ile mecnun hikayesini böyle duymuştum… kimdi bunlar, nasıl bu kadar büyük dua etmişlerdi. Leyla da ondan bir dilekte bulundu Leyla ile mecnun hikayesini eminim duymdyan kalmamıştır. Hele bir de dışarıda kar yağıyorsa.

Doğu edebiyatlarında çok işlenmiş bir aşk hikâyesi leyla ile mecnun. Leyla ile mecnun hikâyesi arap kaynaklı bir halk hikâyesidir.

Post a Comment

0 Comments